Wettelijk verplichte WA verzekering

Heeft u aan de wettelijk verplichte WA verzekering genoeg? Of wilt u uw auto zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Er zijn echter vele dekkingsmogelijkheden, zo kunt u eenvoudig uw persoonlijke autoverzekering samen stellen. De basis van de autoverzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering. De WA verzekering vergoedt de schade die u aan een ander in het verkeer toebrengt.

Beperkt Casco of Mini Casco
Deze uitbreiding dekt schade door brand, storm, water, diefstal en overstekend wild. Mocht u door deze omstandigheden schade hebben opgelopen aan uw motorrijtuig dan kan dat geclaimd worden op uw eigen verzekering.

All Risk of Volledig Casco
Deze uitbreiding dekt vrijwel alle schade aan uw eigen voertuig.
U bent verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig én voor schade aan het voertuig van iemand anders tenzij u niet rijbevoegd was of onder invloed was van alcohol/drugs.

Extra aanvullende autoverzekering

Tevens is het nog mogelijk om diverse aanvullende dekkingen af te sluiten:

Ongevallenverzekering Inzittenden

Met een Ongevallen Inzittendenverzekering zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanner de inzittenden die u met uw auto vervoert onverhoopt bij een verkeersongeval gewond raken of overlijden. Er is keuze mogelijkheid uit verschillende combinaties van vaste uitkeringen voor blijvende invaliditeit en voor overlijden.

Verhaalschade Inzittenden

Met een schadeverzekering voor Inzittenden verzekert u de letselschade en de schade aan de spullen van de inzittenden die u met uw auto vervoert wanner die onverhoopt bij een verkeersongeval betrokken raken. Ook bij de inzittenden verzekering kunt u kiezen uit verschillende combinaties.

Verkeersrechtbijstand

Het weggebruik is helaas een bron van juridische conflicten. Dus bewijst een rechtbijstandverzekering bij problemen al snel zijn waarde. Een verhaalsrechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij het verhalen van opgelopen verkeerschade. De uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor automobilisten biedt daarnaast ook hulp bij juridische kwesties bij het gebruik of het bezit van een bestelwagen of auto.

Aanschafwaarderegeling

Met de Aanschafwaarderegeling krijgt u bij totaal verlies, total loss of diefstal, de aantoonbare aanschafwaarde vergoed.

Nieuwwaarderegeling

Met de nieuwwaarderegeling keert de autoverzekering bij totaal verlies, dus total loss of diefstal, een bedrag uit dat hoog genoeg is om een nieuwe, soortgelijke auto te kopen. Deze regeling geldt:

– wanneer het een nieuwe auto betreft en/of u de eerste eigenaar bent
– wanneer het voertuig all risk verzekerd is
– voor een bepaalde tijd.

Let op! Bij beide dekkingen (aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling) is het mogelijk dat er in de kleine lettertjes staat dat er wel een afschrijving wordt gehanteerd op die aanschafwaarde of nieuwwaarderegeling.

Pechhulp

De pechhulpdekking zorgt ervoor dat u bij pech onderweg wordt geholpen en zo snel mogelijk weer mobiel bent. De pechhulpdekking kunt u afsluiten voor pech binnen Nederland of binnen Europa.

Accessoires

Een accessoiredekking vergoedt de accessoires die u zelf aan uw motorrijtuig heeft toegevoegd of heeft laten inbouwen nadat de fabriek het motorrijtuig heeft afgeleverd.