Bestelautoverzekering

De basis voor de bestelautoverzekering is de WA dekking. Deze dekking vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt in het verkeer.

Binnen de bestelautoverzekering zijn diverse dekkingen mogelijk en kunt u uw persoonlijke autoverzekering samen stellen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een uitgebreidere dekking:

  • U bent erg afhankelijk van uw bestelauto
  • Hoge dagwaarde van uw bestelauto
  • Weinig geld achter de hand
  • Leeftijd van de auto

Over het algemeen houden wij voor de dekking van de auto de volgende leeftijden aan.

Auto van 0-5 jaar                               : Volledig cascoverzekering
Auto van 5-10 jaar                             : Beperkt cascoverzekering
Auto’s ouder dan 11 jaar                   : WA verzekering

WA WA Beperkt Casco WA Volledig Casco
Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt
Diefstal Gedekt Gedekt
Ruitschade Gedekt Gedekt
Aanrijding met dieren Gedekt Gedekt
Storm en natuurgeweld Gedekt Gedekt
Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt
Vandalisme Gedekt

De WA-verzekering is uit te breiden met:

R

Beperkt Casco of Mini Casco

Deze uitbreiding dekt schade door brand, storm, water, diefstal en overstekend wild. Mocht u door deze omstandigheden schade hebben opgelopen aan uw motorrijtuig dan kan dat geclaimd worden op uw eigen verzekering.

R

All Risk of Volledig Casco

U bent verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig én voor schade aan het voertuig van iemand anders tenzij u niet rijbevoegd was of onder invloed was van alcohol/drugs.

Tevens is het nog mogelijk om diverse aanvullende dekkingen af te sluiten:

R

Ongevallenverzekering Inzittenden

Met een ongevallen verzekering inzittenden (OVI) zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de inzittenden die u met uw bestelauto vervoert onverhoopt bij een verkeersongeval blijvend invalide raken of overlijden. Er is keuze mogelijkheid uit diverse combinaties van uitkeringsbedragen voor blijvende invaliditeit en overlijden.

R

Schade verzekering inzittenden

Met een schadeverzekering inzittenden (SVI) verzekert u letselschade en de schade aan spullen van de inzittenden die u met uw bestelauto vervoert wanneer u onverhoopt bij een ongeval betrokken raakt.

R

Verkeersrechtbijstand

Als weggebruiker kunt u in vervelende situaties terechtkomen. Zo kan er een conflict zijn over de schuldvraag na een ongeluk of kunt onenigheid krijgen met de dealer waar u de auto heeft gekocht over voorwaarden. Wanneer u een verkeersrechtbijstand verzekering heeft wordt u geholpen met de juridische afwikkeling.

R

Nieuwwaarderegeling

Mocht uw nieuwe bestelauto gestolen worden of u rijdt de bestelauto total loss, dan wordt met deze dekking een bedrag uitgekeerd welke hoog genoeg is om een nieuwe soortgelijke auto te kopen. Om deze nieuwwaarderegeling te kunnen sluiten moet uw bestelauto aan enkele voorwaarden voldoen t.w.:
de auto dient splinternieuw te zijn en u bent de eerste eigenaar;

  •  de auto dient volledig casco verzekerd te zijn;
  • de regeling mag voor een bepaalde tijd worden afgesloten.
  • Sommige maatschappijen hanteren wel een afschrijving op de nieuwwaarde
R

Nieuwwaarderegeling

Met de nieuwwaarderegeling keert de autoverzekering bij totaal verlies, dus total loss of diefstal, een bedrag uit dat hoog genoeg is om een nieuwe, soortgelijke auto te kopen. Deze regeling geldt:
– wanneer het een nieuwe auto betreft en/of u de eerste eigenaar bent
– wanneer het voertuig all risk verzekerd is
– voor een bepaalde tijd.

Let op! Bij beide dekkingen (aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling) is het mogelijk dat er in de kleine lettertjes staat dat er wel een afschrijving wordt gehanteerd op die aanschafwaarde of nieuwwaarderegeling.

R

Pechhulp

Deze dekking helpt u verder op weg mocht u onderweg met pech komen te staan. Hierbij kunt u kiezen voor Nederland en/of Europadekking.

 

R

Accessoires

Hiermee kunt u de later aangeschafte of ingebouwde accessoires verzekeren, denk hierbij aan een beveiligingssysteem, trekhaak of velgen. Accessoires die bij wet verboden zijn worden niet gedekt.

 

R

Goederentransport

Hiermee bent u verzekerd voor materiele schade aan handelsgoederen, gereedschap en onderdelen tijdens het transport.