Bromfietsverzekering

De basis voor de bromfietsverzekering is de WA dekking. Deze vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt in het verkeer.

Binnen de bromfietsverzekering zijn diverse dekkingen mogelijk en kunt u uw persoonlijke bromfietsverzekering samen stellen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een uitgebreidere dekking:

  • U bent erg afhankelijk van uw bromfiets
  • Hoge dagwaarde van uw bromfiets
  • Weinig geld achter de hand

 

Waarvoor ben ik per dekking verzekerd?

WA WA Beperkt Casco WA Volledig Casco
Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt
Diefstal Gedekt Gedekt
Ruitschade Gedekt Gedekt
Aanrijding met dieren Gedekt Gedekt
Storm en natuurgeweld Gedekt Gedekt
Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt
Vandalisme Gedekt
R

Ongevallen verzekering opzittenden

Met een ongevallen verzekering opzittenden zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de opzittenden die u met uw bromfiets vervoert onverhoopt bij een verkeersongeval blijvend invalide raken of overlijden. Er is keuze mogelijkheid uit diverse combinaties van uitkeringsbedragen voor blijvende invaliditeit en overlijden.

R

Schade verzekering opzittenden

Met een schadeverzekering opzittenden verzekert u letselschade en de schade aan spullen van de opzittenden die u met uw motor vervoert wanneer u onverhoopt bij een ongeval betrokken raakt.

R

Verkeersrechtbijstand

Als weggebruiker kunt u in vervelende situaties terechtkomen. Zo kan er een conflict zijn over de schuldvraag na een ongeluk of u kunt onenigheid krijgen met de dealer waar u de motor heeft gekocht over voorwaarden. Wanneer u een verkeersrechtbijstand verzekering heeft wordt u geholpen met de juridische afwikkeling.

R

Nieuwwaarderegeling

Mocht uw nieuwe bromfiets gestolen worden of u rijdt uw bromfiets total loss, dan wordt met deze dekking een bedrag uitgekeerd welke hoog genoeg is om een nieuwe soortgelijke bromfiets te kopen. Om deze nieuwwaarderegeling te kunnen sluiten moet uw bestelauto aan enkele voorwaarden voldoen t.w.:

  • de bromfiets dient splinternieuw te zijn en u bent de eerste eigenaar
  • de bromfiets dient volledig casco verzekerd te zijn
  • de regeling mag voor een bepaalde tijd worden afgesloten.

    Sommige maatschappijen hanteren wel een afschrijving op de nieuwwaarde.

R

Nieuwwaarderegeling

Met de nieuwwaarderegeling keert de autoverzekering bij totaal verlies, dus total loss of diefstal, een bedrag uit dat hoog genoeg is om een nieuwe, soortgelijke auto te kopen. Deze regeling geldt:
– wanneer het een nieuwe auto betreft en/of u de eerste eigenaar bent
– wanneer de bromfiets all-risk verzekerd is
– voor een bepaalde tijd.

Let op! Bij beide dekkingen (aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling) is het mogelijk dat er in de kleine lettertjes staat dat er wel een afschrijving wordt gehanteerd op die aanschafwaarde of nieuwwaarderegeling.

R

Accessoires

Hiermee kunt u de later aangeschafte of ingebouwde accessoires verzekeren, denk hierbij aan een beveiligingssysteem of windscherm. Accessoires die bij wet verboden zijn worden niet gedekt.