Motorverzekering

De basis voor de motorverzekering is de WA dekking. Deze vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt in het verkeer.

Binnen de motorverzekering zijn diverse dekkingen mogelijk en kunt u uw persoonlijke motorverzekering samen stellen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een uitgebreidere dekking:

  • U bent erg afhankelijk van uw motor
  • Hoge dagwaarde van uw motor
  • Weinig geld achter de hand

Waarvoor ben ik per dekking verzekerd?

WA WA Beperkt Casco WA Volledig Casco
Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt
Diefstal Gedekt Gedekt
Ruitschade Gedekt Gedekt
Aanrijding met dieren Gedekt Gedekt
Storm en natuurgeweld Gedekt Gedekt
Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt
Vandalisme Gedekt
R

Beperkt Casco of Mini Casco

Deze uitbreiding dekt schade door brand, storm, water, diefstal en overstekend wild. Mocht u door deze omstandigheden schade hebben opgelopen aan uw motorrijtuig dan kan dat geclaimd worden op uw eigen verzekering.

R

All Risk of Volledig Casco

U bent verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig én voor schade aan het voertuig van iemand anders tenzij u niet rijbevoegd was of onder invloed was van alcohol/drugs.

Tevens is het nog mogelijk om diverse aanvullende dekkingen af te sluiten:

Ongevallen verzekering opzittenden

Met een ongevallen verzekering opzittenden zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de opzittenden die u met uw motor vervoert onverhoopt bij een verkeersongeval blijvend invalide raken of overlijden. Er is keuze mogelijkheid uit diverse combinaties van uitkeringsbedragen voor blijvende invaliditeit en overlijden.

Schade verzekering opzittenden

Met een schadeverzekering opzittenden verzekert u letselschade en de schade aan spullen van de opzittenden die u met uw motor vervoert wanneer u onverhoopt bij een ongeval betrokken raakt.

Verkeersrechtbijstand

Als weggebruiker kunt u in vervelende situaties terechtkomen. Zo kan er een conflict zijn over de schuldvraag na een ongeluk of u kunt onenigheid krijgen met de dealer waar u de motor heeft gekocht over voorwaarden. Wanneer u een verkeersrechtbijstand verzekering heeft wordt u geholpen met de juridische afwikkeling.