0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Cybercrime


Het internet is van grote invloed op ons dagelijks leven. We brengen met z'n allen steeds meer tijd door op internet: we gamen, bankieren, onderhouden sociale contacten, winkelen, e-mailen, skypen, lezen het nieuws, plannen vakanties, bestellen eten en kijken naar video's en TV-series. We zijn de hele dag verbonden met internet op onze smartphones en tablets.

 

Echter heeft internet ook negatieve kanten waaronder mensen die misbruik maken van onze gegevens. Wanneer je slachtoffer wordt van een cybercrimineel geeft dat veel zorgen en stress. Het is voor veel mensen nog onbekend terrein. Je dierbare foto's of belangrijke documenten zijn niet meer toegangelijk, je computer is traag door de virussen, je wordt gechanteerd nadat je gegevens in handen zijn gevallen van de verkeerde mensen. Het kan ook zijn dat iemand zich voordoet als jou, diegene sluit abonnementen af op jouw naam of licht mensen op via marktplaats onder jouw gegevens. Deze situaties zijn voor niemand leuk!

Echter is er nu een manier om je hiervoor te verzekeren. De Cyber Care Polis!
Waarvoor ben je dan verzekerd?
- Identiteitsfraude                                                                         - Verlies van geld
- E-reputatieschade                                                                      - Inbreuk privacy
- Aansprakelijkheid                                                                       - Afpersing

Voor wie is deze verzekering?
Voor iedereen die de beschikking heeft over een mobiele telefoon, tablet of laptop. Deze biedt dekking voor je gehele gezin, deze dienen inwonend te zijn en kinderen dienen jonger te  zijn dan 27 jaar.

Enkele preventie tips om je privacy te beschermen:
Privacy
Bescherm je online privacy! Gebruik de incognitomodus van je browser, beheer en verwijder cookies en maak gebruik van de privacy instellingen van Twitter, Facebook. Instagram enzovoort.

Wachtwoordbeheer
- Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites
- Gebruik sterke wachtwoorden

Kopieen
Geef nooit zomaar een kopie van je legitimatiebewijs en e-mail ze niet zomaar door. Het is namelijk heel eenvoudig om hiermee te frauderen voor criminelen. Gebruik hiervoor de gratis app: KopieID. Hiermee kan je een veilie kopie/ foto maken van je legitimatiebewijs.

Back-Ups
Maak regelmatig back-ups van je elektronische apparaten. Denk hierbij aan je computer, laptop, tablet, mobiele telefoon enzovoorts. Zo beperk je de schade als je bestanden gestolen of verwijderd worden.

Updates
Maak regelmatig updates van al je software. Maak regelmatig updates van al de oude versies. Deze kan je eventueel automatisch instellen.

Wees kritisch
Bestel niet klakkeloos op elke webwinkel, druk niet zomaar op elke bijlage en link die je voorbij ziet komen. Het is dan namelijk erg makkelijk om je persoonlijke gegevens in te zien of om malware op je computer te installeren


Klik hier voor de verzekeringskaart. Neem contact met ons op voor meer informatie!


Terug naar overzicht