0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Vakantie en Corona


Yes, de zon en zomer zijn in zicht! Steeds meer grenzen gaan open… 
Durf jij al voorzichtig te dromen over een mooie vakantie? Misschien vraag je je af: waar ben ik wel en niet voor verzekerd met mijn reisverzekering? We hebben een paar vragen met antwoorden voor je op een rij gezet. Over annulering, reisverzekering en coronatesten bijvoorbeeld. En als je meer vragen hebt, staan we voor je klaar!

 

Een reis geboekt? Volg deze 3 stappen!


Stap 1: Annuleer je reis niet zelf
Zo voorkom je dat je een eventuele vergoeding misloopt. Overleg altijd eerst met je reisorganisatie over een mogelijke oplossing. Dit is belangrijk om eventueel in aanmerking te komen voor een vergoeding op je annuleringsverzekering. Annuleer je reis dus niet zelf, maar doe dat in overleg.

Stap 2: Neem contact op met je reisaanbieder
Kan jouw reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij of accommodatie de reis niet uitvoeren? Dan moet de organisatie waar je jouw vakantie hebt geboekt als eerste een voorstel doen voor terugbetaling of compensatie van de reiskosten. Denk hierbij aan een voucher of omboekregeling. Kijk eens rond op de website van jouw reisaanbieder. Vind je daar niet de informatie die je zoekt? Neem dan contact op met je reisaanbieder over een oplossing.

Stap 3: Biedt je reisaanbieder géén regeling?
Is op je reisbestemming code oranje of rood van kracht? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen doen op de reis- en/ of annuleringsverzekering.

Bij twijfel neem dan contact met ons op, zodat wij van te voren kunnen kijken hoe de voorwaarden zijn voor jouw reis- en annuleringsverzekering!

 

De 5 meest gestelde vragen:

Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik niet op tijd de uitslag van een verplichte coronatest heb ontvangen?
Is de uitslag niet op tijd binnen buiten jouw schuld om? Dan ben je hier in de meeste gevallen voor verzekerd als je je op tijd hebt laten testen en dit kan aantonen.

Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik corona heb?
Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ben je hiervoor verzekerd. Dit is namelijk afhankelijk van de voorwaarden van je polis. Dit kunnen wij voor je nakijken.

Zijn de kosten van mijn reis verzekerd als een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet gaat?
Hiervoor ben je niet verzekerd. Dit geldt bij alle verzekeringsmaatschappijen.

Ben ik verzekerd voor de kosten van een coronatest?
De kosten voor een coronatest zijn niet verzekerd.

Ben ik verzekerd als ik op reis ga?
Het reisadvies blijft leidend voor de vergoeding. Bij kleurcode groen en geel ben je gewoon voor alle dekkingen verzekerd. Bij code geel dien je wel op de risico’s te letten.

Is het reisadvies code rood of oranje door het coronavirus? De reizen worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgeraden. Mocht je dan toch op vakantie gaan dan worden de kosten die met het coronavirus te maken hebben niet vergoed. De overige risico’s die niks te maken hebben met het coronavirus blijven wel verzekerd via je reisverzekering.

Tijdens jullie vakantie wordt het reisadvies veranderd naar code oranje of rood, wat nu? Neem z.s.m. contact op met je reisorganisatie. De kosten voor het eerder naar huis komen, zijn over het algemeen niet gedekt enkele uitzonderingen daargelaten. De risico’s op de reisverzekering blijven wel gedekt. Let op! Het is wel afhankelijk of er van te voren bekend was dat er tijdens je verblijf een kleurcode wordt aangepast.Blijf op de hoogte!
Wij adviseren je altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij je het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen via de Reis-app of via www.nederlandwereldwijd.nl. Hier vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in jouw vakantiegebied.


Terug naar overzicht