0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Vuurwerk en de jaarwisseling 2020 - 2021


Het einde van het jaar 2020 nadert, en dan begint het toch een beetje te kriebelen. Je ziet jezelf al staan om 00:00 uur.. GELUKKIG NIEUWJAAR en snel naar buiten voor het mooiste vuurwerk.

Helaas loopt het dit jaar allemaal anders en heeft de overheid een vuurwerkverbod opgelelgd voor dit jaar. De verwachtiging is wel dat er veel mensen toch vuurwerk hebben gekocht en zullen afsteken met oudjaarsdag. Dit is echter verkregen via andere wegen en dus illegaal.

Mocht je toch vuurwerk gaan afsteken, is dit volgens de overheid illegaal en zijn de gevolgen niet te overzien bij schade. Je riskeert niet alleen een (cel)straf, maar de verzekeraar zal bij schade niet uitkeren. Dus steek je toch vuurwerk af en hier komt schade uit voort of letsel, dan zal dit niet gedekt zijn op de verzekering. De verzekering zal zich namelijk verschuilen achter de uitsluiting: opzet en bewuste roekeloosheid. De benadeelde kan jou of je ouders (afhankelijk van je leeftijd) aansprakelijk stellen voor de schade die zijn hebben geleden als gevolg van het tot ontploffing komen van het illegale vuurwerk. Dat betekent dat je zelf voor je de schade opdraait en het financiele gedeelte voor eigen rekening komt. 

Dit geldt uiteraard niet voor het vuurwerk wat wel legaal is dit jaar zoals trektouwtjes, knalerweten en sterretjes etc.


Terug naar overzicht