0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Tips om veilig de weg op te gaan met schone autoruiten


De herfst is begonnen. Het wordt kouder en we krijgen meer te maken met regen en vocht. Ook in de auto! Door vocht beslaan de ruiten. Om met volledig schone ruiten de weg op te gaan, kost het je ’s ochtends het nodige geduld. Dat kun je voorkomen!

Met onze 5 tips houd jij je autoruiten condensvrij, zodat je op tijd én veilig het verkeer in kunt.

Tip 1: Gebruik je airco ook in de herfst en de winter
Het lijkt raar om de airco aan te zetten als het buiten koud is maar binnen enkele seconden zijn de ramen condensvrij. Vergeet niet de blazers op de vooruit te richten en de airco op maximaal te zetten. Als de auto niet over een airco beschikt, bekijk dan de volgende tips.

Tip 2: Maak de autoruiten vaker schoon
Vocht hecht zich aan vuil. Daarom is het een goed idee om je autoruiten regelmatig schoon te maken. Geef zowel de binnen- als buitenkant een poetsbeurt met een ontvettend middel. Zijn je ruiten al beslagen? Smeer ze aan de binnenkant eens in met scheerschuim of afwasmiddel en maak de ruit vervolgens met een doek schoon.

Tip 3: Laat geen vochtige spullen in de auto achter
Vochtige kleding of spullen verhogen de luchtvochtigheid in de auto. Neem natte paraplu’s, jassen, zwemkleding mee uit de auto en hang ze in huis te drogen.

Tip 4: Vocht absorberen
Vochtvreters zijn een goede manier om de luchtvochtigheid in de auto te verlagen. Je kunt kiezen voor standaard vochtvreters uit de winkel. Ook kun je zelf een zakje rijst op het dashboard leggen. En een dichtgeknoopte sok met kattenbakkorrels doet het ook goed als vochtvreter!

Tip 5: Verwarming
Om de ruiten snel vochtvrij te maken, zet je de verwarming op de warmste stand en laat je de kachel flink blazen. Dit zorgt ervoor dat de ruiten binnen de kortste keren condensvrij zijn.

Tip 6: Luchten
Laat je auto luchten op droge (zonnige) momenten; zet de ramen even lekker open.

Tip 7: Check de auto op vochtproblemen
Mankementen aan de auto kunnen ook vochtproblemen veroorzaken. Controleer daarom de rubbers aan de rand van uw ruiten of portieren op slijtage. Controleer ook de motorruimte van de auto op bladeren of ander vuil. Dit kan de luchttoevoer blokkeren.

Nog altijd beslagen ruiten?
- Er kan een lek zitten in de kachelradiateur; laat deze bij de garage controleren
- Liggen er bladeren of ander vuil in de motorruimte? Verwijder deze, dit kan de luchttoevoer belemmeren
- Je kunt natuurlijk altijd een nieuwe auto kopen en verzekeren bij Buro Brederode!


Terug naar overzicht