0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Wintersport? Ga goed voorbereid op vakantie


Ik ga op wintersport en neem mee… thermoshirts, zonnebrand, ski-kleding en natuurlijk een goede reisverzekering! Want als je pech hebt in de sneeuw, wil je je géén zorgen maken over de extra kosten. Met de doorlopende verzekering van Aegon is wintersport standaard meeverzekerd.
 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zéker tijdens de wintersport. Daarom is het van belang om een reisverzekering te sluiten voordat je op reis gaat, of uw huidige reisverzekering goed na te kijken voor wintersport dekking. Met de allrisk variant hoeft je je nergens zorgen over te maken, van schade aan materiaal tot diefstal, en van hulpverlening op de piste tot eventuele annuleringskosten.

Het kan je zomaar overkomen, je belandt in het ziekenhuis tijdens de wintersport. Help en nu?
De medische kosten worden voor een deel vergoedt door je zorgverzekering, echter deze betalen maar tot de Nederlandse maatstaven. De overige kosten worden vergoedt door de reisverzekering, mits je geneeskundige kosten hebt meeverzekerd! Goed om te weten: medische kosten zijn de kosten die je in het ziekenhuis maakt. Dus niet de helikopter of de banaan die je op komt halen, deze zijn standaard meeverzekerd. Zie de verzekeringskaart, klik hier.

De meeste Nederlanders kiezen voor een wintersport in Oostenrijk, Zwitserland of Frankijk. Maar trotseer jij de sneeuw in bijv. Nieuw-Zeeland, Canada of Japan? Kijk dan goed of er een werelddekking van toepassing is op je verzekering.

Hieronder geven wij je 5 tips om goed voorbereid op reis te gaan!
1. Ga veilig met de auto op reis
Laat winterbanden aanbrengen en koop goede sneeuwkettingen voor uw auto. Let op! In sommige landen is dit zelfs verplicht. Regel een laatste wintercheck bij de garage.

2. Voorkom letsel
Zorg voor veilig materiaal zoals een helm en goed onderhouden ski's. Mocht je je eigen ski's  of snowboard meenemen op vakantie laat deze van te voren waxen, slijpen en laat de verbindingen goed nakijken. Neem eventueel in Nederland nog een proefles om het weer in de benen te krijgen.
Zet onderstaande noodnummers in je telefoon, mocht er toch letsel ontstaan:
Oostenrijk          - 140
Zwitserland        - 1414
Italie                     - 118
Frankrijk              - 112 of 15

3. Voorkom diefstal en schade
Ga bewust om met je waardevolle spullen. Bij terugkomst van de piste ruim de ski spullen goed op in de berging of appartement. Bij nieuwe ski's kunt je deze merken zodat je altijd je eigen ski's herkend.

4. Denk aan anderen op de piste
Last but not least: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan de andere wintersporters om je heen. Lees de regels van het ski gebied goed door voor je eigen veiligheid. Blijf altijd voor je kijken, zodat je onverwachte acties van mede- wintersporters aan ziet komen en hierop kan inspelen. Ga niet off-piste skien.

5. Plezier hebben
Ondanks alle regels en dingen waar je rekening mee moet houden, moet je één ding niet vergeten:
GENIET!! Fijne vakantie.


Terug naar overzicht