0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Voorbereid de skipiste op in Italië – Confirmation of Cover


Stel dat je er helemaal klaar voor bent om van een heerlijke skivakantie in Italië te gaan genieten, maar op de piste niet wordt toegelaten. De kans bestaat dat je zelfs een boete krijgt en je skipas wordt ingenomen! Dit kan gebeuren, op het moment dat je als bezoeker van een skipiste niet kan aantonen dat je verzekerd bent voor het aansprakelijkheidsrisico. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

In Italië is het als skiër verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Voldoet u daar niet aan? Dan kunt u een boete van € 100,00 tot € 150,00 krijgen samen met intrekking van uw skipas. Het is vaak mogelijk om tegelijk met uw skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Dit is niet nodig als u al een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Een basisdekking is hierbij al voldoende. U moet als skiër alleen wel kunnen aantonen dat u een aansprakelijkheidsverzekering heeft via een Confirmation of Cover.

Confirmation of cover
Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat u deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover.


Terug naar overzicht