0255 518 032
  info@burobrederode.nl
Geld lenen kost geld

Bromfietsverzekering

De basis voor de bromfietsverzekering is de WA dekking. Deze vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt in het verkeer.

Binnen de bromfietsverzekering zijn diverse dekkingen mogelijk en kunt u uw persoonlijke bromfietsverzekering samen stellen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een uitgebreidere dekking:

  • U bent erg afhankelijk van uw bromfiets
  • Hoge dagwaarde van uw bromfiets
  • Weinig geld achter de hand

Waarvoor ben ik per dekking verzekerd?


 WAWA Beperkt CascoWA Volledig Casco
Schade aan derdenGedektGedektGedekt
Brand, explosie en blikseminslagGedektGedekt
DiefstalGedektGedekt
Aanrijding met dierenGedektGedekt
Storm en natuurgeweldGedektGedekt
Aanrijdingen, slippen en te water rakenGedekt
VandalismeGedekt

Aanvullende dekkingen voor een bromfietsverzekering:

Met een ongevallen verzekering opzittenden zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de opzittenden die u met uw bromfiets vervoert onverhoopt bij een verkeersongeval blijvend invalide raken of overlijden. Er is keuze mogelijkheid uit diverse combinaties van uitkeringsbedragen voor blijvende invaliditeit en overlijden.
Met een schadeverzekering opzittenden verzekert u letselschade en de schade aan spullen van de opzittenden die u met uw bromfiets vervoert wanneer u onverhoopt bij een ongeval betrokken raakt.
Als weggebruiker kunt u in vervelende situaties terechtkomen. Zo kan er een conflict zijn over de schuldvraag na een ongeluk of u kunt onenigheid krijgen met de dealer waar u de bromfiets heeft gekocht over voorwaarden. Wanneer u een verkeersrechtbijstand verzekering heeft wordt u geholpen met de juridische afwikkeling.
Mocht uw nieuwe bromfiets gestolen worden of u rijdt uw bromfiets total loss, dan wordt met deze dekking een bedrag uitgekeerd welke hoog genoeg is om een nieuwe soortgelijke bromfiets te kopen. Om deze nieuwwaarderegeling te kunnen sluiten moet uw bestelauto aan enkele voorwaarden voldoen t.w.:
  • de bromfiets dient splinternieuw te zijn en u bent de eerste eigenaar;
  • de bromfiets dient volledig casco verzekerd te zijn;
  • de regeling mag voor een bepaalde tijd worden afgesloten.
Sommige maatschappijen hanteren wel een afschrijving op de nieuwwaarde.
Hiermee bent u verzekerd voor materiele schade aan handelsgoederen, gereedschap en onderdelen tijdens het transport.