0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossingsvrije Hypotheek, de naam zegt het al, kent geen verplichte aflossing. Het voordeel van deze hypotheek is dat de maandlasten gedurende de looptijd dus lekker laag zijn. Het houdt wel in dat (tenzij u zelf tussentijds aflost) u een restschuld over houdt na 30 jaar.

Aflossingsvrije Hypotheek nog mogelijk?

Deze vorm van hypotheek kan nog steeds gesloten worden maar de rente van de aflossingsvrije hypotheek is dan niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wel is het nog mogelijk om renteaftrek te hebben op een aflossingsvrije hypotheek als u deze lening al had op 31 december 2012. Ook kunt u onder voorwaarden deze hypotheek geheel of gedeeltelijk meenemen naar een andere woning.

Heb ik een aflossingsvrije Hypotheek?

Aanvankelijk waren alle hypotheken, die niet direct de schuld verminderden, aflossingsvrije hypotheken. Alleen dan was er meestal een verzekering, een beleggingsrekening, of een spaarrekening die kapitaal moest opbouwen om een deel of de hele hypotheek af te lossen na 30 jaar.

De hypotheken die hieronder staan vallen onder dit systeem:

  • Spaarhypotheek
  • Levenhypotheek
  • Beleggingshypotheek

Nadeel van deze hypotheek

Geld lenen kost geld, die slogan kent iedereen wel, dat is natuurlijk bij een hypotheek ook zo al wordt dat toch door de meeste mensen anders gezien. Een Hypotheek dat moet kunnen want wie kan er nou een huis kopen van eigen middelen? Inderdaad niet veel mensen kunnen van hun eigen middelen een huis kopen, heb je in het verleden een hypotheek afgesloten zonder verplichte aflossing of een van bovenstaande hypotheken, onthoud dan wel dat de bank zijn geld terug wil wanneer dat staat in uw hypotheek akte, maar u kan er van uit gaan dat dit 30 jaar nadat u uw hypotheek gesloten is. Dit is geen vast gegeven, het kan korter zijn en heel soms langer.

Wat moet ik doen als ik een hypotheek heb zonder aflossing.

Als u een hypotheek heeft zonder aflossing, kunt u het beste met uw hypotheekadviseur contact opnemen, deze gaat dan met u uw hele situatie opnieuw beoordelen en kan u dat prima uitleggen waar voor u de risico’s zijn. Daarna kunt u met deze adviseur beoordelen welke wijzigingen er eventueel noodzakelijk zijn om uw situatie betaalbaar en overzichtelijk te houden. Uiteraard kunt u dit ook bij ons doen wij hebben contacten met bijna iedere hypotheekverstrekker.