0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Spaarhypotheek of Bankspaarhypotheek

De spaarhypotheek kan helaas niet meer nieuw gesloten worden, wel is het mogelijk om deze hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Dit kan dan gebeuren via geruisloze overdracht. Wel raden wij u aan dit via een ervaren adviseur te doen. De (bank)spaarhypotheek is eigenlijk een aflossingsverije hypohteek, met daarnaast een spaarverzekering, of een spaarrekening. De duur van de renteaftrek was gemaximeerd op 30 jaar.

Naast deze rentebetaling, spaart u op een bankrekening of in een spaarverzekering het doelkapitaal bij elkaar zodat u zeker weet dat u op de afgesproken einddatum uw doelkapitaal heeft. Met dit doelkapitaal lost u dan de schuld die u heeft af.

Voordeel van deze hypotheekvorm is dat u zeker weet dat u uw hypotheek inlost en dat u dus daarna minder of niets meer betaald voor uw hypotheek omdat deze volledig is afgelost. Een ander voordeel is dat de hypotheekrente, gelijk is aan de vergoeding die u krijgt op uw spaarpotje dat u opbouwt om de hypotheek af te lossen.