0255 518 032
  info@burobrederode.nl

Levenhypotheek

Helaas kan deze hypotheek ook niet meer afgesloten worden, wel kan deze onder het overgangsrecht bij een andere geldverstrekker nog voortgezet worden.

Eigenlijk een aflossingsvrije hypotheek, met daaraan gekoppeld een levensverzekering, of een beleggingsrekening. De hypotheek is in het begin goed betaalbaar, helaas is gebleken dat de verzekeringen en beleggingsrekeningen door de hoge kosten (woekerpolis in sommige gevallen) hun doel niet gaan halen. Het houdt dus eigenlijk in dat de hypotheek die je op de einddatum overhoudt, hoger is dan de wens die je had toen de hypotheek gesloten werd.

Deze situatie is vervelend, maar helaas is er niet altijd een oplossing voor. Een hogere maandlast om het doel toch te halen wordt door veel mensen niet als prettig ervaren. Ook het omsluiten van de hypotheek neemt aardig wat kosten met zich mee. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het te laten zoals het is.

Dat hoeft geen probleem te zijn als je je maar goed realiseert dat de restschuld hoger is en als dat te betalen is met je pensioen, kun je de keuze maken om de hogere lasten voor je uit te schuiven.